3D ПРИНТИРАНЕТО е процес, който превръща 3D компютърен модел (CAD) в реален физически обект в рамките на няколко часа в зависимост от размерът му;

Триизмерният печат намира приложение както при изработката на прототипи, така и в редовното производство в секторите архитектура, строителство, автомобилна индустрия, самолетостроене, биотехнологии, мода и др.
Моделите, които се принтират могат да бъдат практически във всякаква форма и размер.

3d-printing_scheme

С авангардни 3D технологии ние от 3DBGPRINT  можем да ви предложим 3д печат на всички популярни 3D технологии, а именно FDM, LCD, DLP, SLS, Polijet. SLA и др.

Заедно можем да създадем вашият перфектен детайл, уникален дизайн, прототип или да отпечатаме нов продукт по ваше задание. 3Д принтирането е подходящо за бърза изработка на малки производствени серии, прототипи или готови модели от най-различни материали.

 Машини с които разполагаме над 25 броя:

 • FDM машини с размери от ( 235 /255 /195 мм) до (1510/790/1550 мм) и точност на печата до 25 микрона
 • LCD машини с течна смола с размери от (121/68/160мм) до (10/280/350 мм) точност на печата до 25 микрона
 • Polijet технология с размери 240/200/150 мм
 • Лазерно синтероване.

Срок на изработка до 3 работни дни в зависимост от поръчката.

Ако създавате прототипи, вероятно сте наясно, че  3D печат  е възможно най-добрият начин да направите и тествате вашите дизайни. За съжаление притежаването на вътрешна база от 3D принтери е скъп лукс, който повечето фирми не могат да си позволят … Тук можем да помогнем ние !!!!

null

Инженерство

null

Образование

null

Обща медицина

null

Ортопедия

null

Дентал

null

Бижута

null

Архитектура

null

Хранителна индустрия

3d-modeling

Едно от най-големите предимства на 3D принтирането е скоростта на изработка и прототипиране. Изработката на 3D модела се прави при нужда и модела може да бъде готов за няколко дни. Чрез технологията бързо се придобива представа за възможни допуснати грешки при проектиране и дали дизайна е подходящ за желаното приложение. Това позволява по-бърза обратна връзка за бизнеса като спестява време и пари. 3D принтирането има ценово предимство пред отливането на матрици и използването на фрези при изработване на малобройни серии на продукти или модели с уникален дизайн.
Формирането на цената се определя спрямо обема, използвания материал и времето за изработка. Ако Вашият проект/прототип е с по-големи размери от възможностите на 3D принтера, то той може да бъде принтиран на части и сглобен в последствие!

3d processing

Допълнителна обработка

Технологиите за 3D принтиране са напреднали в достатъчна степен, за да създадат крайни продукти, готови за употреба директно след приключване, но въпреки това, понякога се налага допълнителна обработка на изделието, като:

 • Полиране
 • Лакиране
 • Хромиране и др.
3d processing

3Dbgprint предлага бързо прототипиране, което включва изработка и принтиране на производствени части и обекти/предмети по следните технологии:

 • FDM (Fused Deposition Modeling): технология, която изгражда обеми и детайли от полимери. Тази технология позволява да създавате прототипи с отлични машинно механични свойства, тъй като материалите, с които работи са: ASA, ABS, PLA, PET, Nylon и много други. Материалите се принтират слой върху слой с дебелина от 0.08, 0.1, 0.15, 0.20 или 0.25 мм. Получените обекти се отличават с изключителна точност на детайлите.

 

 • DLP (Digital Light Processing): Тази техника позволява втвърдяване слой по слой на течна смола чрез използване на DPL (DigitalLightProcessing) светлина. Използват се фотополимерни акрилни смоли, които имат сходни показатели и състав като термопластичните материали. Готовите обеми имат висока точност и детайлност.

 

 • Polyjet: При Polyjet технологията (акрилна смола) обемите се „отпечатват“ слой върху слой и се „изпичат“ чрез ултравиолетова светлина. Слой нанасяне на материал, изпичане, слой материал, изпичане и т.н. Използват се различни суровини по цвят и текстура, при които крайния резултат са изделия наподобяващи на каучук. Polyjet позволява отпечатването на изключително малки по размери детайли с изключително висока детайлност, отлични механични свойства и здравина. Освен това Polyjet ви дава възможност да принтирате множество детайли едновременно за изключително кратко време.

 

 • LCD – Вместо да използваме лазер или прожектор за втвърдяване на полимера, ние използваме немодифицирани LCD екрани и нашия специално формулиран полимер за дневна светлина. Всички останали 3D принтери, които полимеризират смола, използват комбинация от дневна светлина и ултравиолетова светлина със значително по-висок интензитет. Наричаме тази технология принтиране с полимер на дневна светлина (Daylight Polymer Printing).

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ 3D ТЕХНОЛОГИИТЕ

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА 3D ПРИНТИРАНЕТО

3D-Concepts technology

Защо 3DBGPRINT ?

Ние сме специализирани в една голяма част от 3д технологиите за печат, за да гарантираме най-високия възможен стандарт на готовия продукт Ние сме първата българска компания която е отпечатала и вградила в човешката тяло един от най-добрите 3д отпечатани импланти – 3D отпечатано ребро.

Огромната инвестиция, която направихме са нашите машини, означава, че отново и отново получавате висококачествени, точни и невероятно силни прототипи и производство на малки серии части. С дългогодишен опит зад нас над 5 години, отпечатахме над 5 хиляди модела, гарантирано ви е фантастично обслужване.

Поверителност?

В бизнеса с прототипите и малките серии разбираме, че конфиденциалността може да бъде много важна. Бъдете сигурни, че от момента на първия контакт ние ви гарантираме поверителност и подписваме NDA договор за конфиденциалност.

Независимо, ако имате свой собствен NDA, който бихте искали ние да подпишем, няма проблем! Изпратете ни го и ще се радваме да го направим.

Услугите които предлагаме са: Проектиране, Дизайн 3D печат.

Всеки наш продукт е отпечатан с много Желание и Любов