3D принтиране

3D ПРИНТИРАНЕТО |3 d printing | е процес, който превръща 3D компютърен модел (CAD) в реален физически обект в рамките на няколко часа в зависимост от размера му.

Триизмерният печат намира приложение както при изработката на прототипи, така и в редовното производство в секторите архитектура, строителство, автомобилна индустрия, самолетостроене, биотехнологии, мода и др.

Моделите, които се принтират, могат да бъдат практически във всякаква форма и размер.

3d_processing
3d-printing

Технологии за 3D принтиране

С авангардни 3D технологии ние от 3DBGPRINT можем да ви предложим 3D печат на всички популярни 3D технологии, а именно FDM, LCD, SLS, PolyJet, Metal Printing, DLP и др.

Заедно можем да създадем вашия перфектен детайл, уникален дизайн, прототип или да отпечатаме нов продукт по ваше задание. 3D принтирането е подходящо за бърза изработка на малки производствени серии, прототипи или готови модели от най-различни материали.

Машини за 3D принтиране

Машини с които разполагаме над 50 броя и над 7 броя Индустриални 3D принтера:

  • FDM машини с размери от ( 235 /255 /195 мм) до (1510 / 790 / 1550 мм) и точност на печата до 25 микрона
  • LCD машини с течна смола с размери от (121 / 68 / 160 мм) до (10 / 280 / 350 мм) точност на печата до 25 микрона
  • PolyJet технология с размери 240 / 200 / 150 мм
  • SLS Селективно лазерно синтероване с размери 300 / 300 / 300 мм
  • Метално принтиране предлага максимален обем на печат, равен на цилиндър с диаметър на основата 200 мм и височина 200 мм, както и размер от 100 мм x 100 мм

 

Срок на изработка до 3 работни дни в зависимост от поръчката.

Ако създавате прототипи, вероятно сте наясно, че 3D печат е възможно най-добрият начин да направите и тествате вашите дизайни. За съжаление притежаването на вътрешна база от 3D принтери е скъп лукс, който повечето фирми не могат да си позволят … Тук можем да помогнем ние !!!

Партньори

3d_processing space

3D принтиране
Изработка на 3D модел

Едно от най-големите предимства на 3D принтирането е скоростта на изработка и прототипиране. Изработката на 3D модела се прави при нужда и моделът може да бъде готов за няколко дни.

Чрез технологията бързо се придобива представа за възможни допуснати грешки при проектиране и дали дизайнът е подходящ за желаното приложение.

Tова позволява по-бърза обратна връзка за бизнеса, като спестява време и пари. 3D принтирането има ценово предимство пред отливането на матрици и използването на фрези, при изработване на малобройни серии на продукти или модели с уникален дизайн.

Формирането на цената се определя спрямо обема, използвания материал и времето за изработка. Ако Вашият проект/прототип е с по-големи размери от възможностите на 3D принтера, то той може да бъде принтиран на части и сглобен в последствие!

инженерство

Инженерство

образование-removebg

Образование

медицина

Медицина

стоматология

Стоматология

изкуство

Изкуство

архитектура

Архитектура

бижутерия

Бижутерия

авиация

Авиация

космонафтика-removebg

Космонавтика

автомобилоиндустрия

Автомобило индустрия

кино

Кино

хранителна_промишленост-

Хранителна индустрия

3D принтиране
Допълнителна обработка

3Технологиите за 3D принтиране са напреднали в достатъчна степен, за да създадат крайни продукти, готови за употреба директно след приключване, но въпреки това, понякога се налага допълнителна обработка на изделието, като:

  • Полиране
  • Лакиране
  • Хромиране и др.
3d_processing Sava

3Dbgprint предлага бързо прототипиране, изработка и принтиране на производствени части и обекти/предмети по следните технологии:

3D принтиране FDM (Fused Deposition Modeling)

Тази технология позволява да създавате прототипи с отлични машинно механични свойства, тъй като материалите, с които работи са: ASA, ABS, PLA, PET, Nylon и много други. Материалите се принтират слой върху слой с дебелина от 0.08, 0.1, 0.15, 0.20 или 0.25 мм. Получените обекти се отличават с изключителна точност на детайлите.

3D принтиране LCD

Вместо да използваме лазер или прожектор за втвърдяване на полимера, ние използваме немодифицирани LCD екрани и нашия специално формулиран полимер за дневна светлина.

3D принтиране POLYJET

При Polyjet технологията (акрилна смола) обемите се “отпечатват” слой върху слой и се “изпичат” чрез ултравиолетова светлина.

3D принтиране SLS (Selective Laser Sintering)

Селективното лазерно синтероване (Selective Laser Sintering), често срещано като SLS или просто лазерно синтероване.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ 3D ТЕХНОЛОГИИТЕ

3D ГАЛЕРИИ | 3D ПРОЕКТИ | FDM | LCD | POLYJET | SLS

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА 3D ПРИНТИРАНЕТО

Защо 3DBGPRINT ?

Развитието на 3D технологиите и 3D принтирането ни окуражи да осъществим идеята си и да създадем 3DBGPRINT

Търговската марка е създадена още през 2013 година, като смело можем да твърдим, че ние бяхме едни от първите, които запознаха българския пазар с иновативните технологии в областта.

Основна цел на компанията е да запознае българския пазар с иновативните технологии в областта на 3D технологиите. „3DBGPRINT“ е официален представител на водещи производители на 3D принтери и материали. Разполагаме със собствена база за обучения по 3D технологии и собствена 3DLAB за производство на детайли от различни технологии (FDM, SLS, LCD, PolyJet)

Ние сме специализирани в една голяма част от 3D технологиите за печат, за да гарантираме най-високия възможен стандарт на готовия продукт. Ние сме първата българска компания, която е отпечатала и вградила в човешката тяло един от най-добрите 3D отпечатани импланти – 3D отпечатано ребро. Огромната инвестиция, която направихме, са нашите машини, означава, че отново и отново получавате висококачествени, точни и невероятно силни прототипи и производство на малки серии части. С дългогодишен опит зад нас над 5 години, отпечатахме над 5 хиляди модела, гарантирано ви е фантастично обслужване.

Всеки наш продукт е отпечатан с много Желание и Любов

Поверителност? | 3D Принтиране

В бизнеса с прототипите и малките серии разбираме, че конфиденциалността може да бъде много важна. Бъдете сигурни, че от момента на първия контакт, ние ви гарантираме поверителност и подписваме NDA договор за конфиденциалност.

Независимо, ако имате свой собствен NDA, който бихте искали ние да подпишем, няма проблем! Изпратете ни го и ще се радваме да го направим.

Услугите които предлагаме са: Проектиране, Дизайн 3D печат.