Материали за 3D Принтер

3D MATERIALS

Филаменти

Висококачествени 3D материали съвместими с всички FDM принтери

3D RESIN

Смоли

Специално разработени за различни видове 3D технологии / DLP, SLA, LCD

3D лепило

Лепила

3D Лепилото, осигурява силна връзка между първия слой и масата за печат

3D PEN

Писалки

Избери своя модел! 3D SIMO 

Повече за нас | Материали за 3д принтер

Развитието на 3D технологиите и 3D принтирането ни окуражи да осъществим идеята си и да създадем 3DBGPRINT

Търговската марка е създадена още през 2013 година, като смело можем да твърдим, че ние бяхме едни от първите, които запознаха българския пазар с иновативните технологии в областта. Основна цел на компанията е да запознае българския пазар с иновативните технологии в областта на 3D технологиите. „3DBGPRINT“ е официален представител на водещи производители на 3D принтери и материали. Разполагаме със собствена база за обучения по 3D технологии и собствена 3DLAB за производство на детайли от различни технологии (FDM, SLS, LCD, PolyJet)

 

Видове материали

Материали за 3д принтер, известни още като нишки или смоли, се предлагат в различни видове, подходящи за различни технологии за принтиране и приложения. Някои от тях са:

  • PLA (полимлечна киселина): PLA е биоразградим и често използван материал за 3D принтерите за 3D моделиране чрез разтопено отлагане (FDM). Той е лесен за печат, има ниска степен на деформация и е подходящ за прототипи и любителски проекти.
  • ABS (акрилонитрил-бутадиен-стирен): ABS е здрава и издръжлива термопластмаса, която често се използва при FDM печат. Той може да издържа на по-високи температури, но може да изисква нагряване на платформата за изграждане, за да се намали изкривяването.
  • PETG (полиетилен терефталат гликол): PETG е универсален материал с добра здравина и устойчивост на топлина. Той съчетава някои от най-добрите качества на PLA и ABS и обикновено се използва както в FDM, така и в някои 3D принтери на основата на смола.
  • Найлон: Найлонът предлага отлична здравина и гъвкавост, което го прави подходящ за функционални части и инженерни приложения. Използва се както при FDM, така и при SLS 3D печат.
  • TPU (термопластичен полиуретан): TPU е гъвкава нишка, идеална за създаване на обекти със свойства, подобни на гума. Обикновено се използва за изработване на калъфи за телефони, обувки и гъвкави компоненти.
  • Смола: Материалите от смола се използват в SLA и DLP 3D принтерите. Те се предлагат в различни формули, включително стандартни, гъвкави и високотемпературни смоли, което позволява създаването на детайлни и висококачествени отпечатъци.

Изборът на материал зависи от фактори като технологията за 3D принтиране, предвиденото приложение, изискванията за здравина, температурна устойчивост и желаната повърхностна обработка. Различните материали предлагат уникални свойства, за да отговорят на широк спектър от нужди при 3D принтирането.