3D сканиране

Услугата 3D СКАНИРАНЕ е създадена, за да предложи на нашите клиенти скоростен, удобен и достъпен начин за улавянето (сканирането) на всякакви обекти в гoтов 3D модел! Технологията на 3D сканирането ни позволява да сканираме обект и постепенно да изграждаме неговия 3D модел в компютъра, вместо да го създаваме изначално посредством 3D моделиране. При обекти с много и дребни детайли тази услуга предлага значително по-голяма прецизност на пресъздаване на 3D модела в сравнение с изначалното моделиране, а е и значително по-бърза.

Какво представлява технологията на 3D сканиране

Сканирането ни позволява да уловим безпогрешно сложни конструкции, които иначе би било трудно да бъдат възпроизведени от нулата.

Запечатайте и отпечатайте любимите си спомени!

Нямате готов STL файл?

Донесете ни Вашия любим предмет и ние ще го сканираме, моделираме и отпечатаме за Вас!

Висококачествено безконтактно 3D сканиране – бърз и точен метод за прехвърляне на физическите мерки на малки и средни обекти в компютъра.

Обратно проектиране (ре-инженеринг) на технически детайли чрез 3D сканиране.

Цветно 3D сканиране на целеви обекти с различна големи – от малки предмети до сгради.

Уникално за българския пазар триизмерно цветно принтиране (прототипиране) с 3D принтер от най-висок клас.

Изработка на фото фигури на реални хора – от сканиране на клиента с 3D скенер, през обработване на триизмерния дигитален файл и изграждането на фигурите на пълноцветен 3D принтер.

Едноцветно 3D принтиране от различни материали.

Цените варират в зависимост от сложността на обекта и времето за обработка на данните.

Защо 3DBGPRINT ?

Развитието на 3D технологиите и 3D принтирането ни окуражи да осъществим идеята си и да създадем 3DBGPRINT

Търговската марка е създадена още през 2013 година, като смело можем да твърдим, че ние бяхме едни от първите, които запознаха българския пазар с иновативните технологии в областта. Основна цел на компанията е да запознае българския пазар с иновативните технологии в областта на 3D технологиите. „3DBGPRINT“ е официален представител на водещи производители на 3D принтери и материали.

Разполагаме със собствена база за обучения по 3D технологии и собствена 3DLAB за производство на детайли от различни технологии (FDM, SLS, LCD, PolyJet)

Ние сме първата българска компания, която е отпечатала и вградила в човешката тяло един от най-добрите 3д отпечатани импланти – 3D отпечатано ребро.

Огромната инвестиция, която направихме, са нашите машини, означава, че отново и отново получавате висококачествени, точни и невероятно силни прототипи и производство на малки серии части.

С дългогодишен опит зад нас над 10 години, отпечатахме над 200 000 хиляди модела, гарантирано ви е фантастично обслужване.

ПАРТНЬОРИ

Поверителност при 3D СКАНИРАНЕ?

В бизнеса с прототипите и малките серии разбираме, че конфиденциалността може да бъде много важна. Бъдете сигурни, че от момента на първия контакт ние ви гарантираме поверителност и подписваме NDA договор за конфиденциалност.

Независимо, ако имате свой собствен NDA, който бихте искали ние да подпишем, няма проблем!

Изпратете ни го и ще се радваме да го направим.

3D Услуги

Услуги от 3DBG PRINT

Как работи услугата за 3D сканиране

3D сканиране – процес на улавяне на физическата форма и размерите на даден обект с цел създаване на цифров 3D модел.

Технологията работи, като използва един от няколкото метода за събиране на данни за геометрията на повърхността на обекта.

Видове технологии за 3D сканиране

Една от технологиите за 3D сканиране е стереолитографията, която използва лазер, за да затвърди слоеве от специален материал, докато се създава 3D модел.

Друга технология е структурното светлинно сканиране, която използва светлинни лъчи, за да създаде 3D модел на обекта.

В допълнение към самата технология за сканиране, 3D сканирането разчита и на софтуер за обработка и манипулиране на събраните данни. Този софтуер може да се използва за изчистване на данните, подравняване на множество сканирания на един и същ обект и създаване на окончателния 3D модел.

По отношение на хардуера 3D сканирането може да се извършва с помощта на различни устройства – от ръчни скенери до големи стационарни скенери. Ръчните скенери са преносими и лесни за използване, но може да не са толкова точни. Стационарните скенери са по-точни, но обикновено са по-скъпи и изискват специално пространство за използване.

Ползи от услугата за 3D сканиране

3D сканирането може да помогне за бързо и ефективно откриване на дефекти или проблеми върху обектите. Това може да бъде от особена полза за производствени компании, които искат да гарантират високо качество на своите продукти.\

В сферата на медицината, 3D сканирането може да бъде използвано за изработка на точни модели на частите от тялото на пациентите. Това може да помогне за по-добро планиране на операции и за по-добро лечение на заболяванията. Освен това, 3D сканирането може да бъде използвано и в развлекателната индустрия, за създаване на анимации и видеоигри с високо качество на графиката.

Технологията позволява по-точна и прецизна работа, както и по-бързо и ефективно откриване на проблеми.

Има множество приложения в различни индустрии и продължава да се развива и подобрява.

Като цяло технологията за 3D сканиране е мощен инструмент за създаване на точни 3D модели на физически обекти. Като специалисти в областта, разчитайте на компетентна консултация за всеки Ваш проект.