Печатът върху метал е една от най -редките технологии за 3D печат. Металният прах се свързва чрез лазерно синтероване, за да образува обекта. Тази технология произвежда високо детайлни обекти директно в метал без ограниченията на CNC инструменти, леене под налягане или други традиционни методи за производство на метал.

При технологията  Laser Metal Fusion, известна още като селективно лазерно топене, лазера нагрява металната прах, като я топи точно върху участъка, според CAD данните и присъединява определени точки към слоя отдолу. Това означава, че прахът не е просто загрят, а всъщност е разтопен в хомогенна среда с долния слой. Което позволява  използването и на чисти метални прахообразни материали, освен метални сплави.

3Dbgprint е една от малкото европейски компании за печат на метал, които правят тази технология достъпна. С комплекса за 3D печат на метали могат да се произвеждат части за крайна употреба с драстично намалени разходи и време за изпълнение, като същевременно се позволява гъвкавостта да се променят дизайните и концепциите. Тази гъвкавост променя играта за компаниите за иновации, инженеринг и дизайн на продукти.

 • Без инвестиции в множество машини или леене под налягане
 • Лесно променяйте и актуализирайте части
 • Отпечатайте крайния материал и продължете със стандартните метални довършителни процеси

Материали за метално принтиране

Стомана SS316L

Стомана SS316L

SS316L (AISI316L / 1.4404) нисковъглеродна сплав от неръждаема стомана, известна още като 1.4404, е силно устойчива на корозия и предлага отлична здравина. 3D отпечатаната неръждаема стомана има висока пластичност и добри термични свойства. Неръждаемата стомана може да се използва за безопасни за храни приложения, машинни компоненти и производствени инструменти. Други приложения включват, издръжливи прототипи, резервни части, медицински инструменти и носими материали.

Предимства на стоманата SS316L

 • Отлична здравина, висока пластичност и добри топлинни свойства
 • Високо устойчив на корозия
 • Време за изпълнение: 10 работни дни
 • Максимални размери на частите: 250 x 250 x 280 мм

 

 • Стандартни изисквания за качество в индустрията
 • Идеален за прототипи и прости крайни части
 • Тестване на форма, пригодност и функционалност
 • Якост и плътност, подобни на отлетите части
3d-metal-printing

Inconel 718C

Inconel-718-

Inconel 718C

Inconel 718 (Inconel 718 / 2.4668) проявява изключителна термична устойчивост, до 700 ° C и висока устойчивост на окисляване и корозия. Той също така предлага отлична якост, с високи добиви, опън и свойства на пълзене. 3D-отпечатаният Inconel запазва здравина в широк температурен диапазон, което прави IN718 привлекателен избор за екстремни среди, независимо дали в приложения с висока температура като турбини и части на двигателя, или при нискотемпературни приложения като криогенни среди. Inconel е идеален за космическата и автомобилната индустрия, с общи приложения, включително канализация, клапани и топлообменници.

 

Предимства на Inconel 718C

 • Изключителна термична устойчивост до 700 ° C
 • Свойства с висок добив, опън и разкъсване при пълзене
 • Дълготрайна якост при екстремни температури

 

 • Блокиращи части – не
 • Недовършените части обикновено имат грапава повърхност
 • Различни степени на завършване могат да постигнат гладки повърхности

ПРИНТЕРИ – MYSINT 200 / MYSINT 100


MYSINT 200

Sisma-MYSINT-200

MYSINT 200

MYSINT, новото семейство 3D принтери SISMA със селективен лазер за синтез на прахово легло – Laser Metal Fusion. MYSINT 200, заедно с EVERES, представляват последното поколение 3D принтери, предлагани от SISMA, и са част от по -голям проект, в който тези два продуктови класа преследват уникално и специализирано измерение, за да генерират добавена стойност.

3D принтерите MYSINT са най-съвременните производствени решения, представляващи най-модерната технология на пазара днес за производство на триизмерни метални артефакти. Те гарантират най -високите стандарти както при наблюдението на процеса, където работните параметри се показват в ход и се предоставят в окончателно обобщение, така и при мониторинга на стопяемия басейн, където съвместното използване на видеокамери и софтуер позволява незабавно проверка на качеството на синтез и стабилност на процеса.

Чисто новата серия MYSINT 200, която е проектирана да отговаря най -добре на производствените нужди на индустриалния и медицинския сектор, като работи и с реактивни метали, предлага максимален обем на печат, равен на цилиндър с диаметър на основата 200 мм и височина 200 мм

250% коефициент на натоварване | Метално принтиране

Резервоар за зареждане на прах, достатъчно голям, за да достави до два и половина пъти максималния обем за печат.

Пълен контрол

В конфигурацията за настройки за печат, с всякакъв вид метален прах, наличен на пазара.

Оптимална плътност | Метално принтиране

Нова система за управление на газовия поток в печатната камера позволява да се постигне оптимална плътност в цялата работна зона, без да се замърсява защитната леща на лазера.

MYSINT 200 позволява постигането на нестандартни производствени показатели, благодарение на:

 • Два напълно припокриващи се лазерни източника, които работят заедно (пълно припокриване).

 • Най-съвременните функции за управление на лазерни импулси, позволяващи да се постигне по-добро покритие на повърхността и да се намали напрежението по време на изграждането на детайла.

 • Предварително загряване на печатната маса до + 200 ° C.

 • Компонентите и компютърът за управление на промишлената категория гарантират по – голяма стабилност на процеса.

 • Две филтърни касети, които поддържат до 1000 часа печат на всеки.

 • Интегрирана засмукваща система за прехвърляне на остатъчен прах от строителния цилиндър към контейнера за възстановяване, без да е необходимо да се използва външна изпускателна станция.

 • Система за наблюдение на стопилка за анализ на лазерния лъч и проверка на действителното качество на работа.

 • Външна система за управление на прах чрез станцията MYSINT MULTIPLO за автоматично пресяване, дори в инертна атмосфера.

MYSINT 100

MYSINT-100-3d-metallo-lmf-additive-manufacturing

MYSINT100

3D селективен лазерен термоядрен принтер за метален прах.

Продуктивен
Благодарение на патентованото накланящо се покритие, MYSINT100 предлага намалено време за повторно покритие, увеличавайки производствения капацитет.

Универсален
Всеки параметър за обработка и цялата производствена стратегия са напълно персонализирани, за да се адаптират към всяка конкретна нужда.

Надеждност
Стабилният и равномерен поток от инертни газове осигурява най -добрата стабилност на синтез, свеждайки до минимум консумацията (патентована система).

Повече за нас | Метално принтиране

Развитието на 3D технологиите и 3D принтирането ни окуражи да осъществим идеята си и да създадем 3DBGPRINT

Търговската марка е създадена още през 2013 година, като смело можем да твърдим, че ние бяхме едни от първите, които запознаха българския пазар с иновативните технологии в областта. Основна цел на компанията е да запознае българския пазар с иновативните технологии в областта на 3D технологиите. „3DBGPRINT“ е официален представител на водещи производители на 3D принтери и материали. Разполагаме със собствена база за обучения по 3D технологии и собствена 3DLAB за производство на детайли от различни технологии (FDM, SLS, LCD, PolyJet)