3D Принтиране | 3D ПРИНТИРАНЕТО е процес, който превръща 3D компютърен модел (CAD) в реален физически обект в рамките на няколко часа в зависимост от размера му;

Триизмерният печат намира приложение както при изработката на прототипи, така и в редовното производство в секторите архитектура, строителство, автомобилна индустрия, самолетостроене, биотехнологии, мода и др.
Моделите, които се принтират, могат да бъдат практически във всякаква форма и размер.

Вие мечтаете, ние принтираме

С авангардни 3D технологии ние от 3DBGPRINT  можем да ви предложим 3D печат на всички популярни 3D технологии, а именно FDM, LCD, SLS, PolyJet, Metal Printing, DLP и др.

Заедно можем да създадем вашия перфектен детайл, уникален дизайн, прототип или да отпечатаме нов продукт по ваше задание. 3D принтирането е подходящо за бърза изработка на малки производствени серии, прототипи или готови модели от най-различни материали.

 Машини с които разполагаме над 50 броя и над 7 броя Индустриални 3D принтера:

 • FDM машини с размери от ( 235 /255 /195 мм) до (1510 / 790 / 1550 мм) и точност на печата до 25 микрона
 • LCD машини с течна смола с размери от (121 / 68 / 160 мм) до (10 / 280 / 350 мм) точност на печата до 25 микрона
 • PolyJet технология с размери 240 / 200 / 150 мм
 • SLS Селективно лазерно синтероване с размери 300 / 300 / 300 мм
 • Метално принтиране предлага максимален обем на печат, равен на цилиндър с диаметър на основата 200 мм и височина 200 мм, както и размер от 100 мм x 100 мм

Срок на изработка до 3 работни дни в зависимост от поръчката.

Ако създавате прототипи, вероятно сте наясно, че  3D печат  е възможно най-добрият начин да направите и тествате вашите дизайни. За съжаление притежаването на вътрешна база от 3D принтери е скъп лукс, който повечето фирми не могат да си позволят … Тук можем да помогнем ние !!!

3d-printing

  Моля, изпратете ми целенасочена информация за 3Dbgprint продукти и услуги въз основа на моите интереси и предпочитания в съответствие с нашата Политика за поверителност.

  инженерство

  Инженерство

  образование-removebg

  Образование

  медицина

  Медицина

  стоматология

  Стоматология

  изкуство

  Изкуство

  архитектура

  Архитектура

  бижутерия

  Бижутерия

  авиация

  Авиация

  космонафтика-removebg

  Космонавтика

  автомобилоиндустрия

  Автомобило индустрия

  кино

  Кино

  хранителна_промишленост-

  Хранителна индустрия

  3d_processing space

  Изработка на 3D модел

  Едно от най-големите предимства на 3D принтирането е скоростта на изработка и прототипиране. Изработката на 3D модела се прави при нужда и моделът може да бъде готов за няколко дни. Чрез технологията бързо се придобива представа за възможни допуснати грешки при проектиране и дали дизайнът е подходящ за желаното приложение. Това позволява по-бърза обратна връзка за бизнеса, като спестява време и пари. 3D принтирането има ценово предимство пред отливането на матрици и използването на фрези, при изработване на малобройни серии на продукти или модели с уникален дизайн.
  Формирането на цената се определя спрямо обема, използвания материал и времето за изработка. Ако Вашият проект/прототип е с по-големи размери от възможностите на 3D принтера, то той може да бъде принтиран на части и сглобен в последствие!

  3d_processing Sava

  Допълнителна обработка

  Технологиите за 3D принтиране са напреднали в достатъчна степен, за да създадат крайни продукти, готови за употреба директно след приключване, но въпреки това, понякога се налага допълнителна обработка на изделието, като:

  • Полиране
  • Лакиране
  • Хромиране и др.
  3d_processing

  3Dbgprint предлага бързо прототипиране, което включва изработка и принтиране на производствени части и обекти/предмети по следните технологии:

  FDM large_scale

  FDM

  FDM (Fused Deposition Modeling): технология, която изгражда обеми и детайли от полимери. Тази технология позволява да създавате прототипи с отлични машинно механични свойства, тъй като материалите, с които работи са: ASA, ABS, PLA, PET, Nylon и много други. Материалите се принтират слой върху слой с дебелина от 0.08, 0.1, 0.15, 0.20 или 0.25 мм. Получените обекти се отличават с изключителна точност на детайлите.
  LCD

  LCD

  LCD: Вместо да използваме лазер или прожектор за втвърдяване на полимера, ние използваме немодифицирани LCD екрани и нашия специално формулиран полимер за дневна светлина. Всички останали 3D принтери, които полимеризират смола, използват комбинация от дневна светлина и ултравиолетова светлина със значително по-висок интензитет. Наричаме тази технология принтиране с полимер на дневна светлина (Daylight Polymer Printing).
  POLIJET

  POLYJET

  POLYJET: При Polyjet технологията (акрилна смола) обемите се “отпечатват” слой върху слой и се “изпичат” чрез ултравиолетова светлина. Слой нанасяне на материал, изпичане, слой материал, изпичане и т.н. Използват се различни суровини по цвят и текстура, при които крайния резултат са изделия наподобяващи на каучук. Polyjet позволява отпечатването на изключително малки по размери детайли с изключително висока детайлност, отлични механични свойства и здравина. Освен това Polyjet ви дава възможност да принтирате множество детайли едновременно за изключително кратко време.
  SLS

  SLS

  SLS: Селективното лазерно синтероване (Selective Laser Sintering), често срещано като SLS или просто лазерно синтероване, e близка до другите технологии за бързо прототипиране с това, че от компютърни модели създава функционални такива. „Интересното при SLS е, че прототипите не се изграждат от нормална пластмаса, а от пудра. Резултатът е леки, но здрави крайни продукти, които са оптимални за функционално тестване в много индустрии.

  КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ 3D ТЕХНОЛОГИИТЕ

  3D ГАЛЕРИИ | 3D ПРОЕКТИ | FDM | LCD | POLYJET | SLS

  КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА 3D ПРИНТИРАНЕТО

  Защо 3DBGPRINT ?

  Развитието на 3D технологиите и 3D принтирането ни окуражи да осъществим идеята си и да създадем 3DBGPRINT

  Търговската марка е създадена още през 2013 година, като смело можем да твърдим, че ние бяхме едни от първите, които запознаха българския пазар с иновативните технологии в областта. Основна цел на компанията е да запознае българския пазар с иновативните технологии в областта на 3D технологиите. „3DBGPRINT“ е официален представител на водещи производители на 3D принтери и материали. Разполагаме със собствена база за обучения по 3D технологии и собствена 3DLAB за производство на детайли от различни технологии (FDM, SLS, LCD, PolyJet)

  Ние сме специализирани в една голяма част от 3D технологиите за печат, за да гарантираме най-високия възможен стандарт на готовия продукт. Ние сме първата българска компания, която е отпечатала и вградила в човешката тяло един от най-добрите 3D отпечатани импланти – 3D отпечатано ребро.

  Огромната инвестиция, която направихме, са нашите машини, означава, че отново и отново получавате висококачествени, точни и невероятно силни прототипи и производство на малки серии части. С дългогодишен опит зад нас над 5 години, отпечатахме над 5 хиляди модела, гарантирано ви е фантастично обслужване.

  Поверителност? | 3D Принтиране

  В бизнеса с прототипите и малките серии разбираме, че конфиденциалността може да бъде много важна. Бъдете сигурни, че от момента на първия контакт, ние ви гарантираме поверителност и подписваме NDA договор за конфиденциалност.

  Независимо, ако имате свой собствен NDA, който бихте искали ние да подпишем, няма проблем! Изпратете ни го и ще се радваме да го направим.

  Услугите които предлагаме са: Проектиране, Дизайн 3D печат.

  Всеки наш продукт е отпечатан с много Желание и Любов