Индустриален – 3D INDUSTRY F340

Индустриален – 3D INDUSTRY F340  – мощен индустриален 3D принтер, изцяло съобразен с вашите нужди!

Сменяемите модули ви позволяват да персонализирате машината си така, че да отговаря на вашите специфични изисквания. 3D INDUSTRY F340 непрекъснато се адаптира към новите задания и позволява използването на системата с нови и различни материали. Благодарение на двойната дюза е подходящ за работа с редица функционални материали, включително висококачествен термопластичен PEEK.

Това, което откроява INDUSTRY F340 от всички подобни машини на пазара, е способността му да създава висококачествени, много точни и детайлни отпечатъци/принтове без усилия с всички материали, съобразени с диапазона. Освен това мощното устройство има патентован екструдер с модулен дизайн.

Описание

Технология на печат: FDM

Габарити на принтера: 945 × 748 × 950 mm

Тегло: 140 кг

Работна температура на околната среда: 15-32 ° C

Вход / изход: 240V АC – 11A 50 / 60Hz

Консумирана мощност:  макс: 2700 W

Свързване: USB, SD карта

Обем на принтиране: 260 × 300 × 340 mm

Разделителна способност на слоя: 150 – 250 микрона

Дюзи: 2 броя

Диаметър на дюзата: 0,4 / 0,4 мм

Диаметър на материала: 1,75 мм

Печат със следните материали: ABS, PLA, PET,PP, ASA, Nylon, BVOH, HIPS, PC, PC-ABS, PC-ESD, Breakaway, PEEKПоддържащ Материал: BVOH, HIPS, Breakaway

Комбиниран печат: PLA/PP + BVOH, ABS/PET/ASA/ PP + HIPS, PC/PC-ABS/PC-ESD/PEEK + breakaway

Температура на дюзите: 190 – 500 ° C

Температура на леглото: 140 – 160 ° C

Температура на отопляемата камера  за материали (макс): 70 ° C

Температура на камерата за печат (макс): 85 ° C

Конструкция: стомана с прахово покритие

Платформа:  керамика

Точност на позициониране XY: 6 микрона

Z точност на позициониране: 0,4 микрона

Предимства:

Многофункционалност/ Три разлини модула за сменяем печат – устройството може да работи с по-голямата част от наличните нишки на пазара. Те варират от стандартни материали, като PLA, до термопластове с висока температура, включително PEEK. Многофункционалният капацитет на F340 е въпрос на размяна на модулите на екструдера, което се случва бързо и интуитивно.  3D INDUSTRY F340 разполага с опция за използване на три различни варианта на сменяем модул PRO, HT и HTmax са специално проектирани за определен диапазон от нишки. Това позволява на потребителите да избират подходящия модул за конкретния проект.

Контролирана среда за печат –  печатащата камера се загрява активно с помощта на вентилатори за отопление, а температурата се контролира изключително лесно от интуитивния интерфейс на сензорния екран. Това е жизнено важно предимство при печат с термопластични материали с висока температура, какъвто е PEEK. Дори при работа с други материали, температурната стабилност и степента на контрол са важни и водят до подобрени отпечатъци и стабилност на размерите. Освен това, големи промишлени филтри за въздух защитават работната среда извън принтера от изпарения или миризми, които могат да се получат по време на 3D отпечатването.

Управление на Smart Material/Интелигентното управление на материала на 3D INDUSTRY F340 е набор от интелигентни функции, непрекъснато работещи в процесора на принтера. Това включва разпознаване на материала, който се подава в устройството, посредством четец за NFC тагове, след което принтерът използва специфичните предварително зададени настройки за този материал от базата за сертифицирани материали (библиотека от материали и техните параметри за отпечатване, които са успешно изпробвани и тествани от производителя), съхранявани в паметта на принтера.

Контролирането на материалния поток в (системата) – значим плюс на устройството, което непрекъснато следи потока на материала, който се екструдира по време на процеса на печатане. Тази функция намалява шансовете за неуспешни отпечатъци, като прекъсва принтирането, когато системата открие недостиг на материал.

Отопляема камера за материали, осигурява възможността да се съхраняват материалите, отпечатани под нагрята среда. Наличието на нагрята камера за материали ще намали ефекта на влага върху материала и допълнително ще подобри качеството на отпечатъците. Така може да се премахне необходимостта от предварително приготвяне на материалите – като отделно сушене.

Изключителна здравина и надеждност. От гледна точка на хардуера 3D INDUSTRY F340 е конструиран в съответствие с индустриалните стандарти, но също така предлага атрактивни дизайнерски характеристики. Устройството е с изключително здрава конструкция, което помага при печатането и гарантира ниска вибрация, прецизност на движенията и точност в размерите.

Благодарение на четирите си основни компонента – взаимозаменяемите печатни модули, контролирана среда за печат, интелигентно управление на материалите и камерата за съхранение на нагрят материал 3D INDUSTRY F340 се превръща във внимателно проектирана, механично и електронно, изключително добре изградено устройство. Всичко това гарантира на потенциалния купувач, че F340 ще удовлетвори всичките им претенциите за мощ при принтирането, лесна употреба и изключителна детайлност на принта.

Независимо дали вашата фирма изисква възможност за триизмерно отпечатване в PEEK или не, 3D F340 заслужава да бъде кандидат номер 1 от света на професионалните 3D принтери, който да стане част от вашия екип!

Допълнителна информация

Manufacturer

Technology