Tермоформоване / Thermoforming

 

Какво представлява Термоформоване?

 • Термоформоване е производствен процес, при който пластмасов лист се нагрява до гъвкава температура на формоване, оформя се до специфична форма в матрица и се подрязва, за да се създаде използваем продукт. Листът или „филмът“, когато се отнасят за по-тънки габарити и определени видове материали, се нагрява в пещ/фурна? до достатъчно висока температура, която позволява да се разтегне във или върху матрица и да се охлади до завършена форма. Неговата опростена версия е вакуумно формоване.
 • В най-простата си форма, малка настолна или лабораторна машина може да се използва за нагряване на малки нарязани участъци от пластмасов лист и разтягането му върху матрица с помощта на вакуум. Термоформоване често се използва за пробни и прототипни части. В сложни приложения с голям обем, много големи производствени машини се използват за нагряване и оформяне на пластмасовия лист и отрязване на оформените части от листа в непрекъснат високоскоростен процес и могат да произвеждат много хиляди готови части на час в зависимост от машината и размера на матрицата и размера на формованите части.

Поискайте оферта

  Моля, изпратете ми целенасочена информация за 3Dbgprint продукти и услуги въз основа на моите интереси и предпочитания в съответствие с нашата Политика за поверителност.

  Размер на изработка?

  A3 формат или 297 x 420 мм

  Какви материали могат да бъдат използвани при нас?

  PET, Polystyrene, Eva.

  PET (полиетилен терефталат) – Този материал е често използвана опаковка за храни. PET е, млечнобял или светложълт, силно кристален полимер, повърхността е гладка и блестяща. В широк температурен диапазон с отлични физични и механични свойства, дълготрайна температура на използване до 120 ℃, отлична електрическа изолация, дори при висока температура. Обикновено чрез усилването, пълненето, смесването и други методи за подобряване на неговата обработваемост и физични свойства, за да се подобри ефектът на стъкленото влакно значително подобряват устойчивостта на смолата, топлинната устойчивост, химическата устойчивост, електрическите свойства и устойчивостта на снеговалежите!

  Предимство на PET

  1. Имате добри механични свойства, якостта на удара е 3 до 5 пъти по-голяма от другите филми, сгъвайки се добре.
  2. Висока прозрачност, може да блокира UV светлина, добър блясък.
  3. Нетоксични, безвкусни, здравословни и безопасни, могат да се използват директно в опаковки за храни.
  4. Има отлични високи и ниски температурни характеристики, дългосрочно използване в температурния диапазон от 120 ℃, краткосрочна употреба може да издържи 150 ℃ висока температура, устойчиви на -70 ℃ ниска температура, както и висока и ниска температура на механичните свойства.
  5. Пропускливостта на газовете и водните пари е ниска, както отлична газова бариера, така и вода, масло и мирис.
  Tермоформоване / Thermoforming
  Tермоформоване / Thermoforming
  Tермоформоване / Thermoforming
  Tермоформоване / Thermoforming

  Polystyrene

  Полистиренът (или полистирол) е полимер, изготвян от мономера стирен (стирол), течен въглеводород, произвеждан промишлено от петрол. При стайна температура полистиролът е твърд термопласт с аморфна структура, но при по-висока температура може да бъде разтопен и втвърден отново. Стиренът е ароматен мономер, а полистиренът е ароматен полимер.

  Свойства

  Чистият твърд полистирен е безцветна гъвкава пластмаса със слаба деформируемост, която може да бъде изливана във форми с фини детайли. Полистиренът може да бъде прозрачен или оцветен в различни цветове. Той е евтин и се използва за производство на детски конструктори, пластмасови прибори за хранене и много други предмети, за които е подходяща сравнително корава евтина пластмаса с възможност за оцветяване в различни цветове. Полистиренът, произведен на листове, може да бъде формован в евтини чаши, чинии, кутии и други предмети за еднократна употреба, особено когато якостта, трайността и топлоустойчивостта не са толкова важни.

  Tермоформоване / Thermoforming
  Tермоформоване / Thermoforming
  ермоформоване / Thermoforming

  EVA (Етилен Винил Ацетат Съполимер)

  EVA, представлява съполимер на етилен и винилов ацетат. Той има широки сфери на приложения и е подходящ за направата на еластомерни
  материали поради своята гъвкавост, а така също и поради факта, че може да се обработва в комбинация с други термопластични полимери.

  Свойства

  Има добри качества по отношение на блясък, нискотемпературна издръжливост, водоустойчиви свойства и устойчивост на UV радиация и др.
  Тези изделия са предназначени за многократен контакт с всички видове храни при различни условия на експлоатация (време, температурата).

  Области на приложение на EVA. 1、Широко използван в областта на обувките от пяна, функционално фолио за навеси, матрици за опаковане, лепило за топене, тел и кабел, както играчки и др.

  Повече за нас | 3DBGPRINT

  Развитието на 3D технологиите и 3D принтирането ни окуражи да осъществим идеята си и да създадем 3DBGPRINT

  Търговската марка е създадена още през 2013 година, като смело можем да твърдим, че ние бяхме едни от първите, които запознаха българския пазар с иновативните технологии в областта. Основна цел на компанията е да запознае българския пазар с иновативните технологии в областта на 3D технологиите. „3DBGPRINT“ е официален представител на водещи производители на 3D принтери и материали. Разполагаме със собствена база за обучения по 3D технологии и собствена 3DLAB за производство на детайли от различни технологии (FDM, SLS, LCD, PolyJet)

  eva
  eva - eva

  Източник на снимката: indiamart

  eva - eva

  Източник на снимката: indiamart

  Поискайте оферта

   Моля, изпратете ми целенасочена информация за 3Dbgprint продукти и услуги въз основа на моите интереси и предпочитания в съответствие с нашата Политика за поверителност.